Per Boman – Köksmästare

Sävargårdens restaurangchef Per Boman med rötterna i Hudiksvall, med ett tydligt matarv från sin skånska mormor. Han gick restauranglinjen i hemstaden och började på Stadshotellet därstädes. Efter ett par år drog han i söderled för att lära sig mer om fisk som råvara i köket. Detta ledde honom till restaurang ”Maritime” i Simrishamn där han förkovrade sig under ett antal sommarhalvår.

Ambitionen att hela tiden utvecklas och bli bättre i det professionella köket fick honom att söka in på gastronomiprogrammet vid Umeå Universitet. Efter tre år och avslutad examen där hade han inte bara berikat sina kunskaper  inom matlagningskonsten utan även skaffat sig gedigna vinkunskaper liksom kunskaper om ekonomi.
Hans professor från utbildningen Gert Klötzke lockade ner honom till den välkända restaurangen på Fjäderholmarna i Stockholm och när han ändå var på väg bort så reste han vidare och började på högprofilrestaurangen ” Aquavit” i New York som drivs av gastronomiutbildningens andre professor Marcus Samuelsson.

Nu är han återbördad till fosterjorden och ser fram emot att utveckla smaken för den gedigna nordiska maten för umebor och tillresta och att ta fram läckerheter från det moderna köket för fester och andra högtidligheter.

Kontakta Per: bokning@savargarden.se

IMG_1165

3-rättersmeny från 465 kr

Fester, bröllop, högtider, disputationer och affärsmiddag. Vi skräddarsyr din upplevelse efter dina önskemål.

Ring oss så berättar vi mer

Se menyer tryck här

Bildspel


Heldagskonferens

från 450 kr

I våra heldagskonferenser ingår förmiddagsfika, lunch med lokal anknytning och en sockerkick på eftermiddagen. Självklart står vi för önskad utrustning samt frukt vatten och godis under hela dagen.

Ring oss så berättar vi mer

Kontakta oss för offert.

brollop
Lunchmöten

2-rätter från 225 kr
3-rätter från 305 kr

Menyerna inkluderar måltidsdryck samt korntunnbröd, Västerbottensostsmör, kaffe, lokalhyra, möbler, dukning med linne, ljus och blommor samt serveringspersonal.

Projektor och övriga konferens tillbehör ingår: meddela era önskemål i samband med bokning.

kontakta oss gärna för mer information.Mingel & mässa

Från 300 kr/pp

I samband med mingel, mässa och liknande event erbjuder vi tilltugg i form av snittar. Priset baseras på ca 4-6 olika snittar per person (motsvarande en portion) utifrån på era önskemål. Lokalhyra kan tillkomma.

Ring oss så berättar vi mer. Minimum 20 personer

.


Sävargårdens smörgåsbord

Från 495 kr/pp

Vårt smörgåsbord är perfekt för det större sällskapet som vill uppleva en riktigt Nordisk mattradition. Råvaror och rätter anpassas efter säsong.

Ring oss så berättar vi mer. Minimum 30 personer

090-770222


Prenumerera på vårt nyhetsbrev


Sävargården Facebooksida