Per Boman – Köksmästare

Sävargårdens restaurangchef Per Boman med rötterna i Hudiksvall, med ett tydligt matarv från sin skånska mormor. Han gick restauranglinjen i hemstaden och började på Stadshotellet därstädes. Efter ett par år drog han i söderled för att lära sig mer om fisk som råvara i köket. Detta ledde honom till restaurang ”Maritime” i Simrishamn där han förkovrade sig under ett antal sommarhalvår.

Ambitionen att hela tiden utvecklas och bli bättre i det professionella köket fick honom att söka in på gastronomiprogrammet vid Umeå Universitet. Efter tre år och avslutad examen där hade han inte bara berikat sina kunskaper  inom matlagningskonsten utan även skaffat sig gedigna vinkunskaper liksom kunskaper om ekonomi.
Hans professor från utbildningen Gert Klötzke lockade ner honom till den välkända restaurangen på Fjäderholmarna i Stockholm och när han ändå var på väg bort så reste han vidare och började på högprofilrestaurangen ” Aquavit” i New York som drivs av gastronomiutbildningens andre professor Marcus Samuelsson.

Nu är han återbördad till fosterjorden och ser fram emot att utveckla smaken för den gedigna nordiska maten för umebor och tillresta och att ta fram läckerheter från det moderna köket för fester och andra högtidligheter.

Kontakta Per: bokning@savargarden.se

Fredric Andersson – Restauratör

Fredric Andersson började sin bana som kockelev tretton år gammal på Hotell Bohusgården i Uddevalla erfarenheten från potatisskalning och doftintrycken från farmors matlagning upp i tonåren och in i vuxenlivet tog honom ut i världen.

Fredric må vara finjusterad som kock i ett par av Europas mest stjärnbeströdda kök, men det är på västkusten hos det moderna svenska kökets främsta fanbärare som han fått sina grundläggande lärospån.

Leif Mannerström och Christer Svantesson var pionjärerna som införde det moderna, franska köket i Sverige i början av 70-talet. Bägge har sedan dess fortsatt att hålla en tätposition bland svenska kockar. Det var i Marstrand som Fredric hade nöjet att arbeta med dessa bägge giganter i det svenska köket.

Hos Mannerström och Svantesson kunde han följa hantverket och kärleken till råvaran. Tidigt i karriären var han ute och fiskade torsk med Mannerström. De tidiga fiskarfänget gjorde de unga männen dåsiga redan vid frukosttid och de vaknade inte förrän doften av brynt smör trängde in i deras luktorgan. Det var Mannerström som stod och öste de kraftiga torskryggarna i stekpannan.
Fisk är som bäst nyfångad, en sanning som alla blev påmind om. En annan gång hade Svantesson fått en beställning på Beuf Bourgignone av en åldrad företagsledare. En bärande smaksättare är som bekant rökt sidfläsk i denna rustika franska gryta.
Den unge Fredric kunde inte hålla fingrarna borta från godsakerna så innan grytan var klar för leverans hade han satt i sig alla fläskbitar! Svantesson fick ett upprört samtal från en 90-årig gubbe som undrade vad som hänt med mästarens kokkonst. Fredric har ännu inte vågat erkänna vem den skyldige var.

Kontakta Fredric: bokning@savargarden.se

IMG_1165
Boka middag, fest och bröllop

Sävargårdens festvåning och matsalar passar utmärkt för såväl middagar, mottagningar, avtackningar, disputationer, bröllop, minnesstunder, bemärkelsedagar och högtidsdagar.

Se menyer tryck här

Bildspel


Boka konferens, mässa, workshop

Våra lokaler passar bra för såväl den lilla som den stora konferensen, mässan eller workshopen.

Kontakta oss för offert.

Läs mer om vår konferenser här

brollop
Bröllop

Vi hjälper er gärna med ert bröllop. Vi utgår alltid från era önskemål och ser till att er stora dag blir precis som ni vill ha den.

kontakta oss gärna för mer information.Affärslunch och husmanskost

Vi serverar efter era önskemål; affärslunch och traditionell svensk husmanskost av yppersta kvalité.

Välkommen att kontakta oss för mer information 090-770222

Se lunchmeny


Kurser och provningar

För matälskaren erbjuder vi inspiration och aktiviteter såsom matlagningskurser, kock för en dag, vin- champagne- ost och vin- samt chokladprovning.

Läs mer om våra kurser och provningar här.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev