Per Boman – Köksmästare

Sävargårdens restaurangchef Per Boman med rötterna i Hudiksvall, med ett tydligt matarv från sin skånska mormor. Han gick restauranglinjen i hemstaden och började på Stadshotellet därstädes. Efter ett par år drog han i söderled för att lära sig mer om fisk som råvara i köket. Detta ledde honom till restaurang ”Maritime” i Simrishamn där han förkovrade sig under ett antal sommarhalvår.

Ambitionen att hela tiden utvecklas och bli bättre i det professionella köket fick honom att söka in på gastronomiprogrammet vid Umeå Universitet. Efter tre år och avslutad examen där hade han inte bara berikat sina kunskaper  inom matlagningskonsten utan även skaffat sig gedigna vinkunskaper liksom kunskaper om ekonomi.
Hans professor från utbildningen Gert Klötzke lockade ner honom till den välkända restaurangen på Fjäderholmarna i Stockholm och när han ändå var på väg bort så reste han vidare och började på högprofilrestaurangen ” Aquavit” i New York som drivs av gastronomiutbildningens andre professor Marcus Samuelsson.

Nu är han återbördad till fosterjorden och ser fram emot att utveckla smaken för den gedigna nordiska maten för umebor och tillresta och att ta fram läckerheter från det moderna köket för fester och andra högtidligheter.

Kontakta Per: bokning@savargarden.se

Boka höstens kick-off!

Vi kan skräddarsy ett upplägg på kick-off som passar just era behov. Hör bara av er med önskemål om datum och innehåll via bokning@savargarden.se så får du ett förslag samt offert inom kort.

Välkommen!

IMG_1165
Festerbjudande

3-rättersmeny från 435 kr

Fester, bröllop, högtider, disputationer och affärsmiddag. Vi skräddarsyr din upplevelse efter dina önskemål.

Ring oss så berättar vi mer

Se menyer tryck här

Bildspel


Heldagskonferens

från 430 kr

I våra heldagskonferenser ingår förmiddagsfika, lunch med lokal anknytning och en sockerkick på eftermiddagen. Självklart står vi för önskad utrustning samt frukt vatten och godis under hela dagen.

Ring oss så berättar vi mer

Kontakta oss för offert.


Sävargårdens smörgåsbord

Från 495 kr/pp

Vårt smörgåsbord är perfekt för det större sällskapet som vill uppleva en riktigt Nordisk mattradition. Råvaror och rätter anpassas efter säsong.

Ring oss så berättar vi mer. Minimum 30 personer

090-770222


brollop
Lunchmöten

2-rätters från 235 kr, 3-rätters från 275 kr

Lingon och älgörtsdryck, korntunnbröd, Västerbottensostsmör, kaffe, lokalhyra, möbler, dukning med linne, ljus och blommor samt serveringspersonal ingår i våra menypriser.

Projektor och övriga konferens tillbehör igår: meddela era önskemål i samband med bokning.

kontakta oss gärna för mer information.


Prenumerera på vårt nyhetsbrev


Sävargården Facebooksida